16.10.2018

Денес е Светски ден на храната: Никој не учи ефективно на празен стомак!

Неухранетоста не само што ја нарушува концентрацијата туку и задржувањето на информациите. Ако мозокот не е снабден со доволно хранливи материи, тогаш целиот негов развој е засегнат, а со тоа и успешното завршување на училиштето е загрозено.
115 од 450-те деца што посетуваат основно училиште во Сан Роке на Филипините страдаат од неухранетост. Со цел да се обезбеди здрав развој на децата и нивно успешно завршување на училиштето, ние го поддржуваме проектот за соработка на Child & Family и Greenfinity Foundation.
Благодарение на проектот за училишна градина, децата од основното училиште Сан Роке добиваат топол оброк секој ден.
Дали сакате и вие да помогнете? Тогаш, поддржете ги двете фондации со тоа што ќе купувате преку Cashback World, бидејќи секое направено купување директно го поддржува проектот.

* Во зависност од производите кои биле консумирани кај Трговските партнери, може да има варијации во конкретната исплата на маржите за провизија. Затоа не се гарантира точноста на податоците на оваа веб страница.